Manifest

Manifest 23 juny 2020: FOC AL PATRIARCAT per la diada nacional dels Països Catalans

Manifest 16 juny 2020 en defensa d’una sanitat i serveis 100% públics

Manifest mobilitzacions 9 juny 2020

Manifest mobilitzacions 2 juny 2020

Manifest concentracions 19 maig 2020

Veïns i veïnes, companys i companyes. 
Hem tornat a sortir al carrer davant la situació de crisi generalitzada que vivim a tot el país per la pobresa desmesurada a la qual ens està abocant l’estat.
Des de fa més de dos mesos, la pandèmia de la COVID-19 s’ha estès arreu del món i s’ha imposat un estat d’alarma que ens ha confinat a totes i cadascuna de nosaltres a casa durant aquests dies, i ha desencadenat una crisi que ha colpejat durament la classe treballadora, especialment les dones i les migrades. Aquesta situació no ha fet més que aïllar-nos socialment: el Govern, les administracions, i la policia han posat un cop més els interessos dels poderosos davant dels de la gent i han aprofitat per guanyar terreny per afavorir les grans empreses i multinacionals dels diferents sectors productius, alhora que han augmentat, també, la repressió i la suspensió de drets i llibertats. 
És el sector privat el que ens ha estat acomiadant tot aquest temps. Ens han aplicat multitud d’ERTOS i ens obligaven a continuar anant als nostres llocs de feina, posant en risc la salut de les treballadores. Les treballadores sanitàries que han estat abandonades des del primer moment, i de les cures. Als hospitals, centres de salut públics i residències per a la gent gran hem hagut de patir com morien i es quedaven soles les nostres àvies i avis. No els ha importat gens!
Hem hagut d’afrontar impagaments hipotecaris i de lloguers quan sabien perfectament que no els podríem arribar a pagar, i a sobre hem hagut de viure sota l’amenaça constant que ens tallessin els nostres subministraments bàsics i dignes per poder viure bé. No en tenim ni per menjar ni alimentar dignament les nostres criatures. Com volen que encara continuem silenciades? Confinades amb agressors masclistes a casa, amb una situació de violència i vulnerabilitat absoluta!
Com han gosat treure l’exèrcit als nostres carrers mentre els cossos policials practicaven i continuen practicant una persecució extrema als nostres germans i germanes migrades? Les batudes racistes i la militarització dels barris s’ha d’acabar!
La classe treballadora ara ens hem d’organitzar i plantar cara. Començarem a recuperar tot allò que és nostre. Costi el que costi, fent el que calgui. 
Omplirem les places dels pobles, els barris, les viles i les ciutats de reivindicacions i demandes públiques. Ja no ens val tenir por, ja no ens cal seguir esperant. Ara ens tocar avançar i seguir avançant. Entre totes, juntes, amb les veïnes del barri. Ben organitzades i combatives, des dels centres de treball, passant pels nostres sindicats laborals i d’habitatge, i les assemblees veïnals. Hem de dir ben alt i ben clar que el veritable virus és el capitalisme i de ben segur que podrem posar fi al poder de l’estat, les grans multinacionals i l’estat policial.
Teixint i continuar teixint força amb les xarxes de suport mutu, amb les xarxes d’aliments i amb els sindicats d’habitatge!  

Fem un pas endavant per recuperar els carrers. 

Reivindiquem el dret a protestar i seguir mobilitzant-nos als barris, pobles i ciutats. És imprescindible assenyalar els culpables, respondre als abusos dels governs i alçar la veu per defensar la vida abans que el capital! 

La repressió no ens aturarà!

Que visqui la lluita de la classe obrera!